به گزارش خبرنگار مهر، رویداد «به اضافه مردم» با هدف ترویج و گسترش گفتمان فعالیت فرهنگی مردمی ناظر به فعالیت محله محور از آخرین روزهای سال ۹۹ برنامهریزی و تدوین شده و همچنان ادامه دارد.
حجت الاسلام عابدین کاظمی نیا دبیر جبهه فرهنگی- اجتماعی انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری از برپایی رویداد «به اضافه مردم» خبر داد و گفت: یکی از مهمترین چالشهایی که امروز در مواجهه با فعالان فرهنگی مردمی مواجه هستیم و این تصور در آنها وجود دارد آن است که بعضی از مطالب مرتبط با محله محوری و کار مردمی، صرفاً با بحثهای انتزاعی و تئوری همراه میشود و به نظر میرسد قابل پیاده سازی و عملی شدن در میدان نیست. این رویداد کمک میکند که تجربههای عملیاتی شده را برای دیگران به نمایش بگذاریم.
وی با تاکید بر اینکه بناست در این رویداد، ده اصل اساسی در خصوص یک فعالیت فرهنگی- مردمی مبتنی بر کتاب به اضافه مردم آموزش داده شود، افزود: رویداد سه بخش اصلی دارد؛ در بخش اول اصول دهگانه فعالیت مردمی مندرج در کتاب را در چند قالب منتشر میکنیم و سعی میکنیم آنها را آموزش بدهیم. در مرحله دوم تجارب و نمونههای موفقی که مردم و فعالان فرهنگی ارائه میدهند، متناسب با اصلی که به اشتراک گذاشتند بین بقیه فعالان به اشتراک میگذاریم. در مرحله سوم تلاش کردیم با چند تن از شخصیتهای شاخص فرهنگی کشور در خصوص اصلی که ارائه میدهیم، صحبت کنیم و نکات آنها را هم بشنویم. این افراد یا کار پژوهشی و میدانی کردهاند و در میدان عمل فعالیت خاص و شاخصی انجام دادهاند. این موضوع در قالب یک کلیپ چند دقیقهای کوتاه عرضه شده و به اشتراک گذاشته میشود.
کاظمی نیا با اشاره به اهداف برگزاری این رویداد تاکید کرد: اهداف برگزاری این رویداد آن است که اولاً بتوانیم کار فرهنگی و مردمی را آموزش دهیم و دوم اینکه بتوانیم تجارب موفق مجموعههای مردمی را پیدا کرده و با مردم به اشتراک بگذاریم. علاوه بر این از اهداف مهم ما در این رویداد این است که بتونیم این امید را در دلها زنده کنیم که با کمک خود مردم، امکان پیادهسازی نکاتی که در این کتاب و دیگر کتابهایی از این دست وجود دارد اما نیاز به کمی دقت و تحمل و حوصله و صبر و توکل دارد.
دبیر جبهه فرهنگی-اجتماعی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: مردمی کردن فعالیتهای فرهنگی باید از حالت گفتار به حالت فعل و عمل در آید نه اینکه تلاش برای مردمی کردن، صرفاً یک آرزو و عقیده باشد. اگر بنا داریم فرهنگ کار مردمی را ایجاد کنیم و برای تعالی فرهنگی چارهای و راهی به جز این وجود ندارد. اگر بناست مجموعههای فرهنگی ما اثرگذار و در مسیر تمدنسازی نقشآفرین باشند باید اصول کار فعالیت فرهنگی مردمی را هم مراعات کنند. هر چه مراعات کردن و تدبیر ما در رعایت این اصول بیشتر باشد طبیعتاً توفیقات و اثرگذاری ما بیشتر خواهد بود و تولید و توزیع محصول و به تبع آن گفتمان سازی و فرهنگ سازی هم با سرعت و قدرت بیشتری پیش خواهد رفت.
کاظمی نیا با اشاره به انتشار تبلیغات این رویداد فرهنگی تاکید کرد: پس از انتشار پوستر و فراخوان رویداد، افراد وارد سامانه میشوند و با ارسال عدد بیست به سامانه ۵۰۰۰۵۱۵۱۵۳ ثبتنام میکنند و پیامک ورود به رویداد برای آنها ارسال میشود. علاقمندان وارد فضای مجازی در پیامرسان های بله، جبهه و اینستاگرام میشوند. در این شبکهها، هر اصل را به چند روش و به چند بیان برای افراد به مرور در مدت ۲۰ روز به اشتراک میگذارند.
وی در انتها افزود: ما تلاش میکنیم هر اصل کتاب را در قالب ۱۰ پوستر و در قالب یک موشن رئال بین ۲ تا ۳ دقیقه ارائه دهیم. مجموعه پوسترها و موشن کمک میکند تا مقصودی که داریم را به مخاطب ارائه دهد.
گفتنی است برای کسب اطلاعات تکمیلی درباره این رویداد میتوان به آدرسmardomplus_irدر صفحات اجتماعی مراجعه کرد.
نظر شما